Građani vakcinisani van BiH ne mogu se revakcinisati Pfizerom u Sarajevu

Nakon što su jučer osobe koje su vakcinisane Pfizer vakcinom van granica BiH odbijene za raveakcinaciju u BiH iz Zavoda za javno zdravtsvo KS pojašnjeno je za Patriju da u cilju imunizacije što većeg broja stanovnika Kantona Sarajevo sa bar jednom dozom vakcine, ograničeni broj pristigle Pfizer vakcine se koriste isključivo za primovakcinaciju.

“Obzirom da imamo dovoljan broj vakcina Astra Zeneca i Sinofarm, osobe koje su primile prvu dozu van Kantona Sarajevo mogu primiti drugu dozu na vakcinalnom punktu Zetra”, kazala je za Patriju Aida Pitić iz Zavoda za javno zdravstvo KS.

Povećan broj vakcinisanih jučer, je rezultat činjenice da su stigle Pfizer vakcine, kojih je brzo i nestalo. Jutros već nema redova niti interesa za vakcinaciju Astra Zenecom ili Sinopharmom.

Na Zetri i dalje traju “Dani otvorenih vrata” gdje je omogućen pristup vakcinaciji svim građanima Kantona Sarajevo iznad 18 godina, bez prethodnih najava.. Također je i na svim vakcinalnim punktovima u pomenutim općinama omogućeno vakcinisanje stanovnicima ovih lokalnih zajednica, koji imaju više od 18 godina, bez prethodne najave.

Podsjećamo da se revakcinacija vrši na punktovim na kojema su građani primili prvu dozu vakcine. Ministarstvo zdravstva KS još jednom poziva građane da se vakcinišu kako bi sačuvali svoje i zdravlje osoba u svojoj okolini.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79