Graničari od državljanina BiH i Švicarske oduzeli 25.000 eura, pronašli dolare

Granična policija BiH jutros je na Međunarodnom graničnom prijelazu Gorica, na izlazu iz BiH, kontrolirala državljanina BiH i Švicarske Željka Jukića i tom prilikom kod njega pronašla 25.400 eura, 1.455 dolara, 70 švicarskih franaka, 620 maraka te 4.010 srbijanskih dinara.

Saznajemo da je o ovom slučaju obaviješteno i Tužilaštvo BiH. Naređeno je da se pronađeni novac uz zapisnik ustupi Upravi za indirektno oporezivanje (UIO) BiH.

No, kako nezvanično saznajemo, šef Carinskog referata na graničnom prijelazu Gorica odbio je preuzeti pronađeni novac. Sada se utvrđuju sve okolnosti, a o svemu je obaviješten i tužilac Tužilaštva BiH.

Inače, svi putnici koji unose ili iznose gotovinu ili vrijednosne papire u iznosu većem od 10.000 eura dužni su to da prijave carinskom organu na svakom graničnom prijelazu u Bosni i Hercegovini, što Jukić očito nije uradio.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79