Hadžibajrić na saslušanju: Uhapšene jedva poznajem, nisam uzeo mito od 150.000 KM, niti dijelio 80:20 prihode parkinga

Načelnik Općine Stari Grad Sarajevo Ibrahim Hadžibajrić je na ispitivanju u Tužilaštvu Kantona Sarajevo odbacio sve tačke optužnice koje mu se stavljaju na teret.

Tužilaštvo BiH traži pritvor za Hadžibajrića i ekipu

Kako Klix saznaje Hadžibajrić je na ispitivanju rekao da osobe koje su uhapšene i koje spominje Tužilaštvo gotovo ne poznaje, a da je najam spornog parkinga urađen u skladu sa zakonom, propisima i statutom općine.

O izboru firme za upravljanje parkingom naveo je da nije dužan raspisati javni poziv, a da su prihodi parkinga povećani sa 350.000 KM na 520.000 KM u odnosu na period kada je parkinzima upravljalo KJKP Rad. Poručio je da Rad nije redovno izmirivao svoje obaveze, a da privatni zakupci parkinga to rade uredno i prema ugovoru s Općinom.

Kako su se prale pare u slučaju “Hadžibajrić”: Parking, luksuzna vila i reklamni panoi

Odbacio je i dio optužnice da je prihod sa parkinga dijeljen 80:20 posto između njega i optuženih tj. zakupaca.

Naveo da se izdaju fiskalni računi za parking i da su firme koje su vodile parkinge fiskalizovane i da se sve može utvrditi promet i ostalo u Poreskoj upravi, te da kontrola firmi nije u nadležnosti Općine Stari Grad.

Istakao je da nije primio mito od 150.000 KM za zemljište od investitora Novalije te da je to zemljište na području Općine Stari Grad prodano u natjecajnom postupku u kojem je bilo više ponuđača.

Hadžibajrić primio mito od 150.000 KM?

Podsjetimo, Hadžibajrić je lišen slobode zajedno sa svojim sinom Seidom, sekretaricom Almom Destanović i Seidovim prijateljem Elmedinom Karišikom.

Ibrahim za 150.000 KM mita tvrdi da je zajam, Seid uzimao 80 % zarade od parkinga

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79