Haker Aljoša Borković poslao lažni mail radnicama TRB-a, one ušle u datoteke

Aljoša Borković

Uprava kriminalističke policije MUP-a RS-a podnijela je danas Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluka novi izvještaj protiv Banjalučanina Aljoše Borkovića, zbog sumnje da je hakovao kompjuter Tehničkog remonta Bratunac (TRB).

Borković, protiv kojeg je posljednjih mjeseci podneseno više izvještaja, ponovo je osumnjičen za krivično djelo neovlašten pristup zaštićenom kompjuteru, kompjuterskoj mreži, telekomunikacionoj mreži i elektronskoj obradi podataka.

“Sumnja se da je tokom 2020. godine, korištenjem lažnog naloga elekronske pošte, osumnjičeni doveo u zabludu zaposlene jednog pravnog lica iz Bratunca”, saopćeno je danas iz MUP-a RS.

Vjerujući da se radi o vjerodostojnom pošiljaocu, u TRB su otvorili i aktivirali nalog elektronske pošte što je bez njihovog znanja i saglasnosti omogućilo instaliranje programa a potom i pristup kompjuteru oštećenog i druge radnje kao što je prebacivanje datoteka/podataka sa i na kompjutere oštećenog pravnog lica.

Haker Aljoša Borković tražio 500.000 eura kako ne bi objavio eksplicitni video

 

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79