Hakeri u Zagreb ukrali podatke iz medicinskih kartona, zaposlenima, o donacijama organa i donorima

Twitter profil HackManac objavio je da iza napada na KBC Zagreb stoji hakerska skupina LockBit 3.0.

Riječ je o hakerskoj skupini koja se bavi ransomweare napadima, odnosno napadima nakon kojih se traži određena otkupnina.

Kako navode u objavi, KBC Zagreb je dobio rok do 18. jula da plati iznos koji nije naveden u objavi. HackManac piše da su hakeri KBC-u Zagreb ukrali podatke iz medicinskih kartona, o pregledima, liječničke radove i istraživanja, podatke o operacijama, o donacijama organa i donorima, podatke iz banke tkiva, podatke o zaposlenicima, o donacijama i poslovnim odnosima s privatnim firmama te o zalihama lijekova.

SOA je ranije potvrdila da sarađuje s policijom na ovom slučaju, a ministar zdravstva Vili Beroš danas je trebao dobiti izvještaje zdravstvenih ustanova o stanju informatičke sigurnosti.

Ruska hakerska skupina prošle je sedmice preuzela odgovornost za hakerski napad na hrvatske financijske institucije, ali je odbacila tvrdnje da su napali bolnicu jer, kako su rekli, to nikada ne čine.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79