Haljevac prozvao Mandića: “Šta je s priborom i ruksacima za djecu?”

Vijećnik Saveza za bolju budućnost BiH (SBB) u Općini Centar Sulejman Haljevac reagirao je nakon saopćenja iz ove Općine u kojem su naveli da će samo učenici prvog razreda dobiti udžbenike.

Za razliku od prethodnih godina, učenici prvih razreda nove školske godine neće dobiti školski pribor ni ruksake.

Kako je za “Avaz” kazao Sulejman Haljevac načelnik Srđan Mandić je odlučio da se dodijele knjige, ali prije se uvijek u proteklih deset godina dijelio školski pribor i ruksaci.

– Ovako će djeca samo dobiti knjige u nekoj kesi, što je bruka. Smanjio se i broj užina u Općini Centar za socijalno ugroženu djecu, što je stvarno jedan veliki minus, ako imamo 56 miliona KM u budžetu – kazao je Haljevac.

Ajnadžić kritikovao Mandića: “Generacija koja po prvi put u dva desetljeća neće dobiti ruksake i pribor”

 

Podsjetimo, ranije je reagirao i Općinski odbor SBB-a Centar Sarajevo koji je od načelnika Srđana Mandića tražio da hitno ispravi grešku i da nastavi dugogodišnju tradiciju podjele ruksaka, knjiga i školskog pribora učenicima pred polazak u novu školsku godinu, saopćeno je iz Općinskog odbora SBB-a Centar.

– Ostali smo zatečeni viješću da Općina Centar i načelnik Mandić ove godine, i pored budžeta od 56 miliona maraka, neće darivati učenike. Bez obzira na to ko je personalno i politički ranijih 10 i više godina vodio Općinu Centar, smatramo da je ovaj projekt bio za pohvalu i naši vijećnici su ga uvijek podržavali.

Stoga su nam potpuno nejasne namjere administracije načelnika Mandića te ga pozivamo da u ovih nekoliko dana, koliko je ostalo do početka nove školske godine, nađe načina da nastavi ovaj tradicionalni projekt, kojim se u značajnoj mjeri pomagalo roditeljima, odnosno građanima koji u suštini i pune budžet.

Novca ima, a niko nema pravo da sebi dozvoli da uzima od djece i da kao Općina ne ulaže u njihovo znanje i napredak naše zajednice – saopćeno je iz Pres-centra SBB-a.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79