Hasan Dupovac prijavio Muriza Memića policiji: “Pozvan sam na saslušanje u PU Ilidža”

Facebook grupa “Pravda za Dženana” pozvala je građane da sutra u 10 sati dođu ispred PU Ilidža i daju podršku Murizu Memiću, ocu stradalog mladića Dženana Memića, koji se već osam godina bori za pravdu.

Muriz Memić je za Avaz objasnio da je pozvan u PU Ilidža na saslušanje povodom prijave koju je protiv njega podnio Hasan Dupovac zbog navodnog ugrožavanja sigurnosti.

“Hasan Dupovac me tužio za ugrožavanje sigurnosti. Vidite kako je ažurno Tužilaštvo Kantona Sarajevo kada treba mene procesuirati, a oni su imali službenu zabilješku s imenima ubica. Imala ju je i Dalida Burzić i Sabina Sarajlija a to nisu nikada riješili, ali evo Hasan Dupovac se usudi mene tužiti za ugrožavanje sigurnosti, a vi znate da ja nikad nikom nisam prijetio.

Protesti su organizirani 20 puta, nijedan incident, ali evo kako MUP Kantona Sarajevo staje u zaštitu svojih kolega iako znaju šta su učinile te njihove kolege, bez obrzira što su kriminalci, ja ih zovem uniformisani kriminalci i oni staju u njihovu zaštitu. I sad ja kod tih istih pomagača ubica moram ići dati izjavu, jer MUP Kantona Sarjevo je pomagao ubicama, nisu se ubice same sakrile”, kaže Muriz Memić u dodaje:

“Nemaju granica. Vidimo i novo imenovanje Mladena Furtule za zamjenika glavnog tužioca Tužilaštva BiH. Čovjek je vodio predmet, znao je šta je uradio, eto sad je pomoćnik i sutra kad ode Milanko Kajganić, zamijenit će ga Mladen Furtula i bit će obustavljena istraga.

Tako će to biti. Ja im opet mogu poručiti da se nisam umorio da me ne mogu zastrašiti i da ja idem dalje sigurno. Mi smo na korak do dokazivanja i na kraju vi znate da sam ja vrhovni sudija i ja ću iznijeti u javnost imena ubica. Vidjet ćete što nisu htjeli to da urade i Kantonalno tužilaštvo Sarajevo i kantonalni MUP”, rekao je Memić za za “Avaz”.

 

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79