Isak i Nikšić održali sastanak povodom opsežne akcije “Black Tie 2”

Isak i Nikšić održali sastanak povodom opsežne akcije “Black Tie 2”


Ministar unutrašnjih poslova Federacije Bosne i Hercegovine Ramo Isak i premijer Nermin Nikšić održali su danas sastanak povodom opsežne akcije “Black Tie 2” koja se provodi širom naše zemlje.

Isak je premijera Nikšića ugostio u prostorijama Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova.

Sagovornici su naglasili da vjeruju u zakonit i ispravan rad svih institucija te da stavljaju na raspolaganje istražnim organima svu dokumentaciju, kao i sve što je potrebno, a što bi moglo doprinijeti rasvjetljavanju navedenih događaja.

Također, naglašavaju da će Federalno ministarstvo unutrašnjih poslova i Federalna uprava policije nastaviti da u skladu sa svojim nadležnostima provode redovne aktivnosti bez obzira na navedene okolnosti.

Premijer Nikšić i ministar Isak nastavit će da prate rad istražnih organa bez namjere da utječu i ometaju tok istrage dajući punu podršku zakonitom radu nadležnih institucija.

22 osobe lišene slobode u Sarajevu: Među njima šef specijalne policije FUP-a i direktor FUP-a

“Građani cijene policiju FBiH i ona iza sebe ima značajna dostignuća. Radi se o predmetu i događajima od prije tri, četiri godine i ne znam šta se tada dešavalo. Malo mi je neozbiljno da prikupljanje dokaza traje ovoliko godina, ukoliko je bilo dokaza, tada je to trebalo biti riješeno”, poručio je Isak.

Naglasio je da će, ukoliko se pokaže da je bilo ko iz FMUP-a i FUP-a bio umješan u kriminal, biti i sankcionisan.

“Ako bude umiješanosti u bilo kakvu kriminalnu radnju, svi oni koji se bave kriminalom, nikada neće imati moju podršku. Samo po zakonu i nikako drugačije”, ističe, također, ministar.

22 osobe lišene slobode u Sarajevu: Među njima šef specijalne policije FUP-a i direktor FUP-a


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija