I ovo je BiH: Vlada TK daje novac udruženju u kojem je premijer Kadrija Hodžić član upravnog odbora

Međunarodni Forum Bosna (MFB) je nevladina organizacija osnovana 1997. godine u Sarajevu.

Međunarodna konferencija “Jedinstvo i razlike u Evropi” je jedinstvena globalna inicijativa.

Cijela konferencija je zamišljena kao dugoročni pothvat u razvoju međunarodnih mreža za takvu vrstu razmjena znanja, gledanja i pristupa. Organizatori vjeruju da tako doprinose tumačenju religije kao djelatnog činitelja mira a protiv njene zloupotrebe u etnonacijskim, etnoreligijskim i drugim ideologijskim izvorima napetosti i sukoba.

Kadrija Hodžić (PDA), premijer Tuzlanskog kantona je i član upravnog odbora Međunarodnog foruma Bosna, a na 15. redovnoj sjednici Vlade TK održanoj 4. maja upravo je Vlada kojom rukovodi Hodžić donijela odluku o učešću u finansiranju 16. internacionalne konferencije ,,Jedinstvo i razlike u Evropi”.

Inače novi premijer Hodžić je najavio drastične mjere u smislu ukidanja kriminala, nepotizma i stranačkog zapošljavanja u Tuzlanskom kantonu, a već na prvom koraku donešena je odluka koja bi mogla biti diskutabilna, piše portal Crna Hronika.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79