Ideja iz Tuzle: Most prema Panonici nazvati po Balaševiću

Grupa građana Tuzle okupila se na Facebook grupi gdje su putem ove društvene platforme razgovarali o inicijativi da se jedan dio Tuzle nazove po Balaševiću, a na kraju su odlučili da bi za to idealan bio most koji vodi iz parka prema Panonskim jezerima.

Vođeni ljubavlju prema velikom kantautoru Balaševiću koji je u petak preminuo usljed posljedice upale pluća, grupa koja se okupila putem Facebooka sutra će se u 12 sati okupiti u parku gdje će svoju inicijativu podijeliti sa svim Tuzlacima i svim ljudima koji su u Balaševićevoj melopoeziji nalazili užitak i ispunjenje.

Na ovaj način Tuzla bi se pridružila gradovima poput Rijeke, Ljubljanje, Skoplja i nekih drugih te bi na taj način sačuvala sjećanje na velikog čovjeka i umjetnika Balaševića, a most je zasigurno najbolja lokacija, imajući u vidu da je Balašević godinama gradio mostove koji su spajali ljude.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79