Isak se oglasio o molbi građana da FUP preuzme sumnjivu istragu MUP-a TK o ubistvima u Gradačcu

Federalni ministar unutrašnjih poslova Ramo Isak oglasio se na svom Facebook profilu, nakon što je neformalna grupa gračana Gradačca i porodica ubijenih zatražila od Federalne uprave policije (FUP) da istraži ubistva u Gradačcu koja se desila 11. augusta 2023. godine.

FUP bi mogao preuzeti sumnjivu istragu MUP-a TK: Kako je zašto je ubica 5 sati hodao i ubijao Gradačcem

Objavu Rame Isaka prenosimo u cijelosti:

“Bosanci i Hercegovci, uprkos medijskim spinovanjima i pokušajima degradiranja, prepoznaje moje iskrene namjene da svojim radom i zalaganjem uspostavim sistem na temeljima profesionalizma. Odnosno sistem koji će raditi u interesu svih građana i goniti počinitelje krivičnih djela bez obzira na njihov društveni i institucionalni status.

Prijavu neformalne grupe građanki i građana proslijedit ću Federalnoj upravi policije na postupanje, a nadležno tužilaštvo i generalno pravosudne institucije ovom prilikom pozivam da se oslobode utega i započnu profesionalno obavljati svoje poslove i zadatke.

Cilj mog političkog djelovanja je stvoriti siguran ambijent, ojačati sigurnosni sistem, stimulisati građane da prijavljuju krivična djela i natjerati nositelje pravosudnih funkcija i policijske službenike da profesionalno i efikasno rade posao za koji mjesečno primaju izuzetno visoke plate.

U tom cilju neće me poljuljati medijski spinovi, a posebno ne simpatični naslovi i analize. Takve medijske naslove neću kritikovati jer sam veliki borac za slobodu medija i pravo na kritiku.

Medije samo mogu pozvati da svoj prostor bar upola ustupe člancima o koruptivnim aferama i stvarnim problemima koji razaraju bh. društvo.”

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79