Ispovijest Sarajke: 52 sata čekamo hitni transport, sve ću vas reći vašem Bogu

Facebook, nekada društvena mreža na kojoj su se postavljale fotografije, komentarisao svakodnevni život i djelili recpeti posljednjih dana drastično je promijenio svoju ulogu.

Najpopularnija društvena mreža u BiH postala je mjesto gdje očajni ljudi traže pomoć, ukazuju na sve propuste zdravstvenog sistema, dijele svoje teške priče i situacije u kojima su se našli zbog koronavirusa.

Nažolst, slike sa ljetovanja, izlazaka, ručaka, sve više mijenjaju smrtovnice.

Sarajka Jelena Ajduković na svom je profilu podjelila svoju borbu. U razgovoru za Oslobođenje ističe da je to jedini način da proba pomoći svojoj majci.

Jelenina majka dobila je uputnicu za hitni transport zbog teškog stanja uzrokovanog virusom. Jelena živi 500 metara od Doma zdravlja Vrazova gdje se nalaze ljekari koji njenoj majci trebaju obezbijediti adekvatnu njegu. Saturacija je kako nam tvrdi Jelena bila 88, no niko ne dolazi.

–  Prekjuče od 11 sati su potvrdili uputnicu za dolazakv Covid tima sa oznakom HITNO. Čuli smo se par puta obećali su doci će i nisu se pojavili.  Jučer 4 puta isto, nisu došli.  Zvala sam hitnu u 3 ali odbili su prevoz. Rekli su da je to nadležnost Vrazove. Jutros smo opet zvali Vrazovu, još se nisu pojavili, kaže nam Jelena.

– Nije dobila adekvatnu terapiju, samo neki antibiotik, kupila sam vitamine koje joj dajem i to je sve.  Ona mora doći na red radi davanja infuzije i nove terapijem a to podrazumjeva i novi RTG i nalaze da odrede šta joj može pomoći, Triax ili nešto što se daje u domu zdravlja ili bolnici. Kući se ta terapija ne smije davati. Majka je loše, guši je i zaista nemamo izlaza. Kad se zakomplikuje reći će kasno je došla. Sve ću vas reći Vašem Bogu, poručuje Jelena – piše Oslobođenje.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79