Ispred hotela “Pino Nature” na Trebeviću, oteli “golf 5”

Vrhovni sud FBiH odbio je žalbe odbrane na odluku Kantonalnog suda u Sarajevu kojom je produžen pritvor Nebojši Marinkoviću, Đorđu Cicoviću, Milošu Pavloviću i Nedeljku Lizdeku, koji su uhapšeni i pritvoreni zbog sumnje da su krajem oktobra ispred hotela “Pino Nature” na Trebeviću, oteli “golf 5” od B. A. iz Sarajeva.

Ovu informaciju potvrdio nam je Marinkovićev advokat Aleksandar Remić, kazavši da na snazi ostaje rješenje Suda kojim pritvor osumnjičenima može trajati do 22. januara.

Marinković je uhapšen na Palama dva dana nakon razbojništva, dok je za ostalima raspisana pootjernica, a uhapšeni su tokom široke akcije hapšenja nakon ubistva dvojice pripadnika MUP-a Kantona Sarajevo. Ukradeni “golf” pronađen je u jednom od “štekova” na području Pala, te je vraćen vlasniku, prenosi Faktor.

Marinković, Cicović, Pavlović i Lizdek sumnjiče se da su 23. oktobra oko 22 sata, nedaleko od hotela, maskirani i naoružani, presreli B. A. i njegovu djevojku, te ih, uz prijetnju oružjem, natjerali da izađu iz vozila, kojim su potom pobjegli u nepoznatom pravcu.

Osim činjenice da je Đorđe Cicović sin Danila Cicovića, jednog od zvučnijih automafijaša iz Istočnog Sarajeva, koji je obuhvaćen i optužnicom u predmetu “Volan”, nijedan od osumnjičenih se ranije nije dovodio u vezu sa krivičnim djelima.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments