Istukli starca i ukrali mu novac koji više nije u upotrebi

U Okružnom sudu u Banjoj Luci održano je ročište za produženje pritvora Predragu Ivanoviću (25) iz Užica, osumnjičenom za učešće u brutalnom premlaćivanju Ostoje Milakovića (80) iz Kmećana kod Banje Luke.

Bijeg

S jedne strane, Okružno tužilaštvo Banja Luka zatražilo je produženje pritvora za Ivanovića za još dva mjeseca zbog bojazni da bi na slobodi mogao da utiče na saučesnike i da bi mogao da pobjegne. S druge strane, Ivanovićev branilac Bojan Mikanović smatra da nema osnova za produženje pritvora njegovom branjeniku.

On je na ovom ročištu istakao da Tužilaštvo nije pribavilo novi dokaz koji se odnosi na Ivanovića, te da se sve zasniva na izjavi maloljetnika koji je imao interes da govori određene stvari kako bi olakšao svoj položaj.

Advokat je rekao da se zna koja je uloga Predraga Ivanovića bila u izvršenju razbojništva, dodavši da je Ivanović spreman da sarađuje s policijom i tužilaštvom, te da neće bježati i da će se odazvati na svaki poziv ako bude pušten na slobodu.

Ivanović je na ovom ročištu rekao da je mislio da dolazi po novac koji je neko dugovao njegovom saučesniku Lazaru Periću (24), za kojim se traga.

Premlaćivanje

Podsjetimo, Ivanović i maloljetni Milija. B. uhapšeni su u Foči, kada su htjeli da napuste BiH. Prilikom saslušanja u policiji Milija je sve priznao i odao saučesnike.

Oni se terete da su se 6. decembra 2018. u fići dovezli u Kmećane, jer im je neko vjerovatno rekao da Milaković ima novac s obzirom na to da prima austrijsku penziju. Potom su upali u kuću 80-godišnjaka, koji živi sam i brutalno ga premlatili, tražeći da im kaže gdje je novac. Odnijeli su samo nešto sitnog novca, ali i onog koji više nije u upotrebi – staru jugoslovensku novčanicu od pet miliona dinara, te nešto šilinga.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments