Izazvale su bijest studenata! Sutra okupljanje kako bi zatražili sankcije za kolegice koje veličaju Ratka Mladića

Nekoliko studentica, među kojima je i Slađana Todić, sarajevskog Fakulteta za kriminalistiku, kriminologiju i sigurnosne studije jučer su 11. jula na svom Instagram profilu veličali Ratka Mladića i genocid u Srebrenici.

(FOTO) Studentica sarajevskog fakulteta na Instagramu veličala Ratka Mladića

Njihovo ponašalje naišlo je na niz reakcija, a posljednje informacije govore da će se sutra u Sarajevu okupiti studenti kako bi zatražili sankcije za njihove kolegice.

To su na društvenim mrežama objavili studenti Fakulteta za kriminalistiku, kriminologiju i sigurnosne studije.

“Nažalost, svi smo svjedoci posljednjih dešavanja gdje su naše kolegice sa Fakulteta kriminalistike, kriminologije i sigurnosnih studija objavljivale nedopustiv sadržaj, na dan žalosti u Federaciji Bosne i Hercegovine, te time upućivale provokacije, čime su izazvale bijest ustanove fakulteta, a time i nas studenata”, navode studenti.

Dalje obaviještavaju javnost da će sutra izaći na ulice.

“Ovom prilikom vas obavještavamo da će se sutra (četvrtak 13. 07.) održati mirno okupljanje ispred Fakulteta za kriminalistiku, kriminologiju i sigurnosne studije sa početkom u 11:45 sati.

Pozivamo sve kolege, kako sa našeg tako i sa drugih fakulteta Univerziteta u Sarajevu da nam se pridruže i da zajedno pokažemo naš stav po pitanju dešavanja, te da zatražimo sankcije za kolegice”, navode studenti.

Reagovao je i Edin Maslo, student-prorektor i član rektorata.

“Pozivam odgovorne da posegnu za najstrožijom disciplinskom mjerom i isključe sa studija dvije dotične studentice koje su povrijedile ugled Univerziteta u Sarajevu veličajući ratne zločince. Disciplinska komisija Fakultet za kriminalistiku, kriminologiju i sigurnosne studije je organ koji treba bez odlaganja zauzeti stav i donijeti odluku o isključivanju.”, rekao je Maslo za Crnu Hroniku.

 

Oglasio se dekan fakulteta: “Pokrenuo sam sve procedure”

SPUS najavio da će se u budućnosti izučavati genocid nad Bošnjacima

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79