Jako loši uslovi: Pogledajte autopoligon u Tuzli na kojem se vježba vozački ispit

Obuka na poligonu je praktični dio vozačkog ispita.

Obuka je ista za sve kandidate i neophodno ju je savladati da biste mogli polagati drugi dio praktičnog ispita odnosno vožnju u saobraćaju.

Kandidati koji u Tuzli polažu vozački ispit, obuku na poligonu imaju unatrag nekoliko godina na parking prostoru između TC Robot i prijevozničke agencije Kantić Touristik i to je jedini poligon u gradu koji služi za ovu namjenu.

Parking prostor koji autoškole sa područja Tuzle koriste kao poligon za obuku kandidata odnosno polaganje vozačkih ispita kako saznajemo u vlasnišvu je kompanije ‘Prevoz radnika Kreka’ kojoj se plaća novčana naknada za korištenje poligona koji se samo tako može nazvati jer liči na sve drugo osim na poligon koji služi autoškolama za obuku kandidata.

Na poligonu bez jasno iscrtanih linija koji je sav u krpljenim rupama i ispucalog asfalta teško je povjerovati da se vrši obuka vozača automobila, kamiona i motocikala.

Autoškole i instruktori vožnje već duže vremena čekaju da se iznađe neko adekvatno rješenje i da Grad Tuzla dobije novi moderan poligon za auto obuku. Međutim, još uvijek nema nagovještaja hoće li se to i kada dogoditi?

Čak i nadležna instituacija odnosno Ministarstvo obrazovanja i nauke TK odnosno članovi komisije koji ocjenjuju vozačke sposobnosti kandidata ovakvo stanje poligona prihvataju kao uslovno odnosno zadovoljavajuće.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79