Jašareviću još tri mjeseca pritvora

Adi Jašarević se tereti da je 28. januara, oko 12.30 sati, zajedno sa jednim maloljetnikom, iz koristoljublja likvidirao 86-godišnjeg Abdulselama Halepića u bugojanskom naselju Vesela.

Kantonalni sud u Novom Travniku donio je rješenje kojim se prihvata prijedlog Tužilaštva u Travniku, te za još tri mjeseca produžio pritvor Adiju Jašareviću, koji se tereti za likvidaciju iz koristoljublja u saizvršilaštvu, potvrđeno je iz Tužilaštva SBK.

– Pritvor po rješenju Suda počinje teći od 1.maja 2019. godine i može trajati do 1.augusta 2019. godine ili do nove odluke suda – navodi se u saopćenju travničkog Tužilaštva iz kojeg su kazali da je istraga još u toku, te da se poduzimaju zakonom predviđene radnje u cilju utvrđivanja svih okolnosti pod kojim je ubistvo počinjeno.

Pritvor je produžen jer se radi o krivičnom djelu za koje se može izreći kazna od 10 godina iza rešetaka ili teža, a s obzirom na način izvršenja i posljedicu krivičnog djela, te bi puštenjem na slobodu moglo rezultirati uznemirenjem javnosti.

Jašarević je brzom reakcijom policije lišen slobode 1. februara, nedugo nakon što je u kući otkriveno tijelo ubijenog, a za Jašarevićem raspisana potjernica zbog sumnje da je likvidirao 86-godišnjaka. On je, kako je ranije potvrđeno, tokom krim-obrade u policiji priznao šta je uradio.

Lišen slobode je u Donjem Vakufu, nakon prijave savjesnih građana, koji su pozvali policiju i prijavili gdje se nalazi. Nekoliko sati kasnije priveden je i maloljetnik za kojeg je utvrđeno da je učestvovao.

Istragom je potvrđeno da je motiv koristoljublje. Jašarević je, navodno, za Halepića povremeno obavljao neke sitne poslove, te je znao da on prima austrijsku penziju i da bi u kući mogao imati veću količinu novca.

S obzirom na to da je na tijelu pronađeno više povreda, utvrđeno je da su ga tukli kako bi im kazao gdje krije novac, a što nesretni starac nije izdržao.

Ipak, razbojnici su ostali kratkih rukava, jer im Halepić nije otkrio gdje drži novac, koji je pronađen tokom uviđaja u kući.

 

Turčin pušten na slobodu: Prijete mu, niko ne zna gdje je

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments