Jedan od najopasnijih kriminalaca u BiH ostaje iza rešetaka

Osuđivan za ubistva, razbojništvo…

Dobojlija Mišo Petković, koji se tereti za zelenaštvo i iznudu veće količine novca od radnice kladionice Mocart R. V. B, ostat će još dva mjeseca iza rešetaka. Ovako je odlučio banjalučki Okružni sud koji mu je pritvor produžio zbog opasnosti od bjekstva, uticaja na svjedoke i dokaze te težine krivičnog djela.

Osumnjičeni Petković je jedan od najopasnijih kriminalaca u BiH i iza sebe ima debeo dosje. Do sada je odslužio kazne za dva ubistva i jednu za razbojništvo. On je uhapšen 21. oktobra nakon što ga je radnica kladionice prijavila da je ukrao novac i cigarete. Od radnice je prijetnjama iznudio ključ i šifre prostorija i kasa.

Kriminalac Mišo Petković (42) iako osuđen na 48 godina robije ali uhvaćen na slobodi

Nakon toga je ušao u kladionicu, deaktivirao alarm i otključao kase iz kojih je pokupio novac, a zatim i cigarete u vrijednosti od 11.000 KM. Kako je nakon njegovog hapšenja saopšteno iz Okružnog tužilaštva, Petković je iskoristio povjerenje R. V. B. i njenu materijalnu situaciju, te joj od 23. septembra do 21. oktobra dao novac na zajam uz nesrazmjernu imovinsku korist.

Petković je osuđen na deset godina zatvora jer je sjekirom ubio komšiju kojeg je prethodno silovao. Ranije je osuđen zbog razbojništva na tri godine i 10 mjeseci zatvora.

Petković je pet i po godina proveo u KPZ-u Zenica, a zbog dobrog vladanja prebačen je u KPZ Orašje, odakle je pobjegao u Srbiju, gdje je ubio Dragana Sremčića, zbog čega je osuđen na 15 godina robije piše Oslobođenje.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79