Joe Biden primio vakcinu protiv koronavirusa uživo na televiziji

Novi predsjednik Sjedinjenih Američkih Država (SAD) Joe Biden i njegova supruga Jill danas su primili vakcinu protiv koronavirusa.

Biden je pred medijima primio Pfizerovu vakcinu u programu uživo, te je kasnije rekao kako je njegova supruga vakcinu primila već danas.

Odmah nakon što je primio vakcinu, Biden se obratio javnosti pozvavši građane da tokom praznika nastave poštovati epidemiološke mjere i savjete stručnjaka.

“Ako ne morate, nemojte putovati. Sada je to posebno važno. Još uvijek nije kraj, jedno je dobiti odobrenje za upotrebu vakcine, a sasvim je druga stvar podijeliti je svim građanima”, rekao je, dodavši kako će vakcinu najprije primiti zdravstveni radnici, koje smatra herojima.

Biden se vakcinisao se na isti dan kada je ovoj državi počela distribucija Modernine vakcine.

Podsjetimo, Donald Trump se nije oglasio o tome da li planira primiti vakcinu. S druge strane, Mike Pence, Nancy Pelosi i Mitch McConell su vakcinu primili već u petak.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79