Ko je pokušao podmititi direktora Hitne pomoći? Ademu Zalihiću stigla SMS poruka sa novčanom ponudom

Dr. Adem Zalihić, direktor Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo nadležnim organima prijavio je pokušaj korupcije.

Naime, nepoznata osoba mu je putem SMS poruka ponudila dar u novcu kako bi ljekar (ime poznato Zalihiću, op.a.) zasnovao radni odnos u Hitnoj pomoći.

Zalihić je u septembru prošle godine slučaj prijavio Uredu za borbu protiv korupcije i upravljanje kvalitetom kantona Sarajevo, a tim povodom i saslušan je u prostorijama Odjeljenja za privredni kriminal Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) KS, prenosi Radiosarajevo.

Prije nekoliko dana u sarajevskoj policiji obratio se pismeno s molbom za informaciju u kojoj fazi jse nalazi prijava, šta je poduzeto i da li je identifikovana osoba koja mu je poslala SMS.

Prema odgovoru koji je dobio iz policije, policijski službenici Odjeljenja za privredni kriminal Sektora kirminalističke policije MUP-a KS identificirali su pošiljaoca poruka i po naredbi Općinskog suda u Sarajevu poduzeli radnje dokazivanja. Kako je dalje nevedeno u odgovoru, pronađeni su predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku, nakon čega su protiv osumnjičenog, 4 januara ove godine, Tužilaštvu KS dostavili Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo Davanje dara i drugih oblika koristi.

“Naš MUP radi svoj posao, htjeli to neki priznati ili ne. Potvrda je to i kroz ovaj primjer identifikovanja nečasnih osoba koji pokušavaju narušiti red u našoj ustanovi. Ne odgovara im red i disciplina, pa pokušavaju na različite načine pokolebati nas u našem naumu da časno i pošteno radimo svoj posao, a za dobrobit svih građana KS. Ovaj put predstavljamo jedan od visoko “sofisticiranih” metoda, a ima toga dosta. Po ko zna koji put, palo im je u vodu tužiti nas, pa su pokušali podmićivanjem. Što bi rekao narod “okanite se ćorava posla”, i pustite nas da radimo. Mi smo stvarno ozbiljni”, naveo je Zalihić u objavi na Facebooku.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79