Ko su ostali članovi grupe Sade Đuguma

Uz Sadu Đuguma i Dženana Demirovića, u akciji “Inpact” koju su jutros izveli pripadnici Federalne urprave policije uhapšeni su Adnan Šljivić, Rijad Dumpor, Alen Fale, Miran Voljevica, Vedran Drljević i Edhem Memić.

FUP je saopćio da se Đugum i ostali sumnjiče da su se u martu 2020. godine, planski udružili u cilju sticanja protivpravne imovinske koristi, na način da su od jednog od poduzetnika iz Mostara preuzeli dug prema trećem licu od kojeg su prvenstveno iznudili vozilo Audi A6 i novčani iznos od 3.400 KM, a nakon čega su se usmjerili na poduzetnika, te od njega na nezakonit način prisvojili vozilo BMW čija je vrijednost 30.000 KM, i novac u iznosu od 2.000 KM, piše Avaz.

– Prilikom pretresa je do sada pronađena materija koja svojim izgledom asocira na opojnu droge “amfetamin” i “cannabis sativa L” vaga za precizno vaganje, ručni raketni bacač, oružje, municija, veća količina novca i drugi predmeti koji potiču ili su korišteni prilikom izvršenja predmetnih krivičnih djela, a koji će biti korišteni kao dokaz u krivičnom postupku, navodi se u saopćenju FUP-a.

Izuzeti dokazi koji će biti korišteni u istrazi

Uhapšeni će biti kriminalistički obrađeni u službenim prostorijama Federalne uprave policije u Sarajevu i Mostaru, nakon čega će u zakonskom roku biti predati na dalju nadležnost Kantonalnom tužilaštvu Hercegovačko-neretvanskog kantona.

– Značajnu podrušku prilikom realizacije ove operativne akcije su pružili pripadnici Obavještajno-sigurnosne agencije BiH i Ministarstva unutrašnjih poslova Hercegovačko-neretvanskog kantona, istiću iz FUP-a.

Pala otmičarska banda Sade Đuguma: Biznismen ih angažirao da naplate dug, a oni ga oteli i reketirali

Ko je uhapšeni Sado Đugum, od glumca do opasnosti po državu

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79