Konaković o prevarenim turistima: Booking snosi krivicu a ne Sarajevo. Mi ćemo im pomoći

Neko je u Sarajevu pod lažnim imenom David Perić napravio oglas na Bookingu, izdavao apartman i na kraju prevario na desetke turista.

Prevara godine u Sarajevu: Preko Bookinga izdao apartman, gosti ostali na ulici, uključila se i policija

Lažni apartman je bio pod imenom “NOA Sarajevo”, napravio je lažne recenzije, stavio lažne slike i tražio od turista da mu uplate novac preko IBAN-a.

Svi turisti su ga prijavili policiji i grad im je osigurao novogodišnji smještaj, a policija sada traži ko se predstavljao kao David Perić.

Dok ga policija traži, prevaru je prokomentarisao i ministar vanjskih poslova Elmedin Konaković. Kaže da će prevarenim turistima Sarajevo pomoći.

“Na Bookingu su varalice prevarile turiste za smještaj u Sarajevu. Booking je globalna, svjetska aplikacija i snosi krivicu, Sarajevo nije krivo. Žao mi je prevarenih gostiju, Sarajevo će im pomoći jer Sarajevo pomaže i ne vara”, kaže Konaković.

Porodica iz Srbije dala 600 eura za lažni apartman u Sarajevu: “Za sve je kriv Booking”

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79