Konaković: Podnosim krivičnu prijavu Tužilaštvu KS protiv KCUS-a, moramo vidjeti šta se tamo dešava

Hitna sjednica Skupštine KS je još u toku, a zastupnici raspravljaju o aktuelnoj epidemiološkoj situaciju u Kantonu Sarajevo.

Pojedini zastupnici, govori zastupnik Elmedin Konaković, skupljaju jeftine političke poene.

– Spinuje se da Vlada SK ne želi stimulirati zdravstvene radnike. Jeste, odbijen je amandman SDA, ali zato što je ranije pokrenuta ta procedura. Zdravstveni radnici neće dobiti stimulaciju iz budžeta, nego iz ZZO – rekao je Konaković.

Skupština KS odbila prijedlog SDA da se medicinarima pomogne sa po 1.000 KM

Govorio je vrlo emotivno o desetinama poruka koje dobiva od zdravstvenih radnika, ali i od porodica koje ne znaju šta im je sa članovima porodica koji se nalaze na liječenju od Covid 19 na Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu.

– Moramo vidjeti šta se gore dešava da bismo vam dali više para. Sa 90 miliona KM tranša je došla na 150 miliona. Prošle godine dobit je bila 10 miliona KM. Nije pitanje volimo li vas, već da ljudima pomognemo. KCUS nam ne da da priđemo ustanovi koju finansiramo. Mi ne znamo protokol liječenja na KCUS-u, ministar ne zna protokol liječenja. Pokušali smo instalirati na KCUS-u dva čovjeka, oni ne daju – rekao je Konaković.

Nekoliko puta smo kao većinski finansijer pokušali dobiti šta se dešava na KCUS-u, nastavlja Konaković, pa nas optužuju da je to nešto lično prenosi Avaz.

– Ne tražimo ništa za nas. Tražimo da liječite i spašavate živote. Niko od nas ne zna koliko je to dobro. Dva vrhunska ljekara su došla ovdje, oni ih nisu mogli ući jer, smatram, da KCUS nije htio da vide šta se gore dešava. Ko je kročio na KCUS? Niko ne može ući tamo. Ne može niko iz Kantona, ne može Upravni odbor. Dobivamo vapaje radnika. Ministre Vraniću, ja vam se izvinjavam. Čudo je što ste do sada uradili. Sutra ću podnijeti krivičnu priajvu Tužilaštvu KS da vidimo šta se dešava i smiju li odbiti – žustro je kazao je Konaković.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79