Ljekari u Foči: Beba koja je ispala doktorima na porodu je dobro, ali još uvijek se prati njeno zdravstveno stanje

Ljekari u Foči: Beba koja je ispala doktorima na porodu je dobro, ali još uvijek se prati njeno zdravstveno stanje


Prije šest dana je u Univerzitetskoj bolnici u Foči nekome ispala tek rođena beba, te zadobila teške povrede glave, a kome je ispala tek će da pokaže istraga.

Nakon poroda, beba ispala iz ruku doktora, te zadobila frakturu lobanje. Hitno prebačena u Sarajevo

Iz fočanske bolnice ističu da zbog istrage ne mogu iznositi više podataka o stanju bebe, ali da stoje na raspolaganju kao ustanova svim nadležnim organima koji istražuju ovaj događaj.

“Izražavamo žaljenje zbog nenamjernog neželjenog događaja koji se desio u našoj ustanovi. Preduzete su sve mjere na adekvatnoj opservaciji novorođenčeta, koje se odnose na ljekarske preglede i dijagnostiku. Zdravstveno stanje novorođenčeta tokom boravka na Odjeljenju ginekologije i akušerstva je bilo stabilno. Nakon sprovedene dijagnostičke obrade donesena je odluka nadležnih ljekara, pedijatara i ginekologa da se beba transportuje u Kliniku za pedijatriju Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu radi nastavka liječenja. Neželjeni događaj je prijavi nadležni ljekar, a u skladu s pravilom o prijavi svih neželjenih događaja pokrenut je postupak”, navode iz Bolnice.

Oglasili se iz bolnice u Foči nakon što im je ispalo novorođenče koje sad ima teške povrede

Po nalogu Okružnog javnog Tužilaštva Trebinje policija vodi istragu nakon prijave nesavjesnog pružanja ljekarske pomoći, zbog čega je i ispitala svjedoke.

Oglasilo se i Tužilaštvo: Tužilac naredio prikupljanje dokaza o slučaju povrijeđenog novorođenčeta u Foči

Policiji je naloženo da izuzme dokumentaciju i sasluša medicinsko osoblje i oštećenu porodicu.

Kako je potvrđeno iz Policijske uprave Foča, preduzeli su sve mjere i radnje iz svoje nadležnosti te će nakon kompletiranja predmeta dostaviti izvještaj Tužilaštvu.

Alen Šeranić, ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske, izjavio je da je u Bolnici pokrenut interni postupak utvrđivanja svih okolnosti u vezi s incidentom koji se desio kada je novorođenče prilikom porođaja palo na pod te poručio da donošenje zaključaka o ovom treba prepustiti nadležnim institucijama.

Šeranić je izrazio žaljenje zbog nesretnog slučaja koji se dogodio u porodilištu ove zdravstvene ustanove te istakao da je najvažnije da beba bude dobro.

“Prema informacijama koje imam od ljekara u Foči, beba je zasad dobro i njeno zdravstveno stanje će se pratiti i dalje“, rekao je Šeranić, koji je zamolio građane da se uzdrže od zaključaka i širenja neprovjerenih informacija.

“Zamolio bih i da se o ovom slučaju ne donose određeni sudovi, naročito po društvenim mrežama, na osnovu neprovjerenih informacija i da građani svaki pojedinačno kroje svoju istinu”, rekao je Šeranić.

On smatra da je potrebno da zaključke donose institucije koje su nadležne za to.

“Zdravstveni radnici u većini slučajeva rade težak i odgovoran posao te molim da zaključke donose oni koji su za to nadležni”, rekao je Šeranić.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija