Ljudi pišu da je INA namjestila nagradnu igru: “Aplikacija nija izvukla koga je trebala”. INA se još uvijek ne oglašava

INA i Energopetrol su obavijestili javnost da prekidaju nagradnu igru “Class Plus natoči, u Mercedes uskoči” i da neće nikome dodijeliti Mercedes Benz CLA 180 Coupe!

INA i Energopetrol otkazali nagradnu igru “Class Plus natoči, u Mercedes uskoči”. Niko neće dobiti automobil!

Kako smo već pisali, oni su prvo izvukli (ne)sretnog dobitnika glavne nagrade, a onda su ga nakon mjesec dana obavijestili kako neće dobiti osvojeni automobil.

Ne stišavaju se reakcije javnosti koja je ogorčena na ovakav kraj nagradne igre koju su igrali puna dva mjeseca.

Najrazočareniji je, naravno, dobitnik Ante Marić koji je za Crnu hroniku pokazao dokaze u kojem su mu potvrdili da je izvlačenje prošlo po protokolu. INA sada kaže da je došlo do “nenamjerne tehničke greške”.

Momak koji je dobio Inin automobil: Imam dokaze da su mi rekli da je regularno takmičenje. Kod koga će završiti Mercedes?

Mnogi sumnjaju u ovu “nenamjernu tehničku grešku” i govore kako je nagradna igra namještena. INA-u smo odmah sinoć, po objavi informacije, kontaktirali, ali još uvijek nismo dobili odgovor.

“Namješteno bilo nekome, ali se omaklo kontroli”, “Zeznuli se u izvlačenju. Nije se izvukao dobitnik kojeg su oni bili odredili…”, “Ovaj dobio greškom, bilo naštimano nekom njihovom rođaku”, “On ih treba tužiti jer mu ne mogu otuđiti ono što mu pripada. Oni su objavili nagradnu igru i on je uredno učestvovao po svim pravilima i propisima…”, pišu jedni, dok drugi misle kako je automobil trebao dobiti neko u INA-i: “Pogrešan Ante izvučen, trebao biti neki koji je direktor u Ini”.

 

A da li je mogao dobiti neki direktor iz INA-e i da li je sve po pravilima pogledali smo u pravilniku nagradne igre “Class Plus natoči, u Mercedes uskoči”.

U Članu 6. piše kako u nagradnoj igri ne mogu učestvovati (time i dobiti) svi zaposleni u Holdini i svi njihovi članovi porodice.

Da li je sve po pravilima?

U Članu 7. piše kako, ukoliko prvi dobitnik glavne nagrade ne bude ispunjavao sve uslove, biti će izvućen još “jedan zamjenski dobitnik za automobil”.

Takođe, u istom Članu navode kako će dobitnika tražiti slučajnim odabirom putem “računalne aplikacije u podlozi koje je baza svih ispravnih pristiglih
prijava”.

Ostaje nejasno zašto INA nije odredila zamjenskog dobitnika nagradne igre.

INA je u Članu 9. pozvala da se svi eventualni sporovi između učesnika i priređivača rješavati u Općinskom sudu u Sarajevu.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79