Lovac slučajno ubio kolegu: Prijeti mu kazna do PET GODINA ZATVORA zbog ubistva iz nehata

Predrag M. (53) iz Donjeg Dušnika koji je 16. avgusta ove godine stradao u lovu, ipak je ubijen iz nehata.

Nakon sprovedene istrage, ustanovljeno je da je Miroslav Č. (53) iz Gornjeg Dušnika koji ga je upucao, nije imao namjeru da ga usmrti, pa će mu se suditi za blaže krivično djelo za koje je propisana kazna zatvora do pet godina.

Protiv Miroslava je, kada je uhapšen, podnijeta krivična prijava zbog ubistva iz nehata po kojoj je postupalo Osnovno javno tužilaštvo. Međutim, zbog izvijesnih indicija posumnjalo se da se ipak radi o ubistvu, pa je predmet preuzelo Više javno tužilaštvo, ali je istraga pokazala da se u njegovim radnjama nisu stekli elementi krivičnog djela za koje prijeti kazna od čak 15 godina robije, piše Telegraf.

– Nakon sprovedene istrage, utvrđeno je postojanje opravdane sumnje da je okrivljeni M.Č. iz sela Gornji Dušnik, izvršio krivično djelo nehatno lišenje života iz člana 118. Krivičnog zakonika. Imajući u vidu da je riječ o krivičnom djelu iz nadležnosti Osnovnog suda u Nišu, spisi predmeta su zajedno sa nacrtom optužnog akta, dostavljeni na dalju nadležnost Osnovnom javnom tužilaštvu u Nišu – saopštio je Borisav Radonjić, portparol VJT.

Miroslav Č. je tokom lova na divlje svinje u ataru sela Kaletinac nesrećenog čovjeka upucao u desnu butinu, usljed čega je iskrvario na putu do zdravstvene stanice. Ono što ovaj događaj čini još tragičnijim je što su ubica i ubijeni bili školski drugovi, a lovom su se bavili tridesetak godina.

Miroslavu je nakon okončanja istrage ukinut pritvor.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79