Majka poginule studentice iz BiH: Preminuo mi je i muž, tražim snagu da živim

Tražim način da živim. Snašla nas je još veća tragedija. Zapravo, ne može biti veća od gubitka djeteta, ali u međuvremenu mi je umro i muž, rekla je za 24sata Mladenka Ćorić, majka studentice Marije iz Čapljine, koja je nastradala u saobraćajnoj nesreći 23. oktobra u Splitu.

Na Mariju, koja je u Poljičkoj ulici na pješačkom prijelazu prelazila cestu, naletio je automobil.

Na sjednici optužnog vijeća u cijelosti je prihvaćena optužnica protiv Ivane Tene Gotovac Soldić (39). Županijsko državno odvjetništvo u Splitu tereti je da je autom naletjela na 19-godišnju Mariju Ćorić, koja je preminula na licu mjesta.

– Moram skupiti snage i živjeti zbog druge svoje djece – rekla je majka Mladenka.

Gotovac Soldatić je optužena da je Audijem A3 prošla kroz crveno na semaforu. Vozila je 70 kilometara na sat, a djevojku je udarila prednjim bočnim dijelom automobila. Djevojku je udarac odbacio na travu, a Gotovac Soldatić je pobjegla s mjesta nesreće.

Lišena je slobode u Kranjčevićevoj ulici nekoliko sati nakon nesreće i tad joj je izmjereno 1,01 promil u krvi. Policiji je tad tvrdila da joj je auto otuđen, ali da to nije prijavila, odnosno da ona nije vozila. Za kazneno djelo izazivanja saobraćajne nesreće u cestovnom prometu i nepružanja pomoći sudac joj može izreći kaznu od 12 godina.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments