Majstor Asim Tica nakon donacije za Lamiju: Ovo su vam halal pare i da se vratite zdravi i veseli

Visočanin Asim Vranac Tica, poznati autolimar i lakirer, danas je prodao svoje vozilo i novac donirao za liječenje Lamije Oruč iz Sarajeva.

Podsjetimo, vidjevši poziv organizacije Pomozi.ba o prikupljanju pomoći za jednu osobu iz Tuzle, Asim je odlučio da proda jedan svoj stariji automobil i novac donira u te humane svrhe.

Majstor Tica prodao auto i novac donira za liječenje Lamije iz Sarajeva

Kako se novac za muškarca iz Tuzle prikupio prije nego što će prodati automobil, Asim je odlučio za pomoć mladoj Lamiji iz Sarajeva.

Lamija Oruč je 21-godišnja Sarajka koja je sa nepunih šest godina nesretnim padom sa drugog sprata zadobila komplikovane prelome obje petne kosti i skočnog zgloba na lijevoj nozi.

Lamiji (21) iz Sarajeva potrebna pomoć dobrih ljudi

Zbog toga ne može hodati više od sat vremena, jer dobije nesnosne bolove, a jako joj je teško i ustati ukoliko duže sjedi. Za operaciju produljenja lijeve fibule u Kairu potrebno joj je 10.400 eura.

I vi možete pomoći Lamiji pozivom na broj 17043 ili potražiti informacije OVDJE.

Asim Vranac Tica je danas posjetio Lamijinu majku, donirao novac i podijelio poruku na Instagramu.

“Danas, hvala Allahu, sam sjeo u auto i otišao do Lamije gdje smo se ispričali baš ono ljudski. Njena mama Mirsada nam je sve objasnila kako stvari stoje. Jedna jako pozitivna i jaka majka, gdje ti vidiš tu beskrajnu ljubav prema svom djetetu. To može samo majka i niko više.

Kada smo krenuli uručio sam Mirsadi 3.000 KM od srca i samo sam joj kazao “draga Mirsada ovo su vam halal pare i da nam se što prije vratite zdravi i veseli i da više nikad ne morate ići doktoru i slično, to vam majstor iz Visokog zeli od srca”.

Za kraj, kaže Mirsada “Jel mogu da te zagrlim valjda se neće ljutit žena tvoja”…

Naravno Mirsada žena će nas uslikati tako, jer želim da te vidim veselu i pozitivnu osobu i samo takva i ostani.

Hvala vam svima na podršci koji ste uz mene kada su ovake stvari u pitanju. A i onim koji su vidjeli šta majstor radi pa im je smiješna objava i slično… a da im kažem da nikad neće biti na mom mjestu i da nikad neće moći obradovati osobe kao ja u životu… jer moje objave koje podjelim sa vama su od srca i nema nikakvog interesa, ja otvorim svoje srce i pokažem ga javno. To pojedini ljudi vide i cijene upravo radi takvih stvari… Veliki pozdrav i selam od srca vam želi majstor iz Visokog”, napisao je Tica na IG.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Asim Tica Vranac (@asimvranac)

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79