Migranti ilegalno smješteni u bihaćki Dom penzionera izmještaju se u kamp Lipa

U Bihaću je u toku akcija izmještanja migranata iz Doma penzionera. Prema riječima komesara policije u USK Muje Koričića akcija teče bez problema.

– Na zahtjev općine mi pružamo podršku kako bi se ovaj objekat očistio od migranata i oni smjestili u humanije uslove. Sve aktivnosti vode općina i IOM, rekao nam je Koričić.

Dom penzionera je koristilo oko 250 migranata, a danas je obezbijeđeno pet autobusa koji će ih prebaciti u kamp Lipa gdje ima još slobodnih mjesta.

Inicijativu za ovu akciju pokrenula je vijećnica Nezavisnog bloka u Gradskom vijeću Bihać Elvira Selmanović, a podršku akciji dale su i službe Civilne zaštite Grada Bihaća koje će nakon pražnjenja objekta početi sa dezinfekcijom, deratizacijom i odvozom smeća iz objekta.

Objekat će potom biti zatvoren fizičkim preprekama, a vlasnik će biti obavezan da ga održava.

Ova akcija je još jedna u nizu konačnog rješavanja ovoga pitanja, obezbjeđivanja sigurnosti i zaštite građana u USK. Za Patriju je komesar Koričić potvrdio da će i u narednim danima biti sličnih akcija kako bi se ispraznili svi objekti u koje su migranti ilegalno uselili.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79