Mladić iz BiH ubijen u Njemačkoj: Mladen pronađen mrtav na klupi u parku

Mladić iz Ivanić Grada ubijen je u Njemačkoj. Vijest da je na klupici u njemačkom Pforzheimu mrtav pronađen Mladen Kranjčec (31) iz Ivanić Grada, potresla je cijeli njegov kraj.

Mladenovoj majci njemačka policija je tu vijest javila 27. kolovoza putem telefonskog poziva.

“Muškarac s druge strane, za kojeg se kasnije ispostavilo da je prevoditelj s njemačkog jezika za policiju, pitao me imam li koga u Njemačkoj. Rekla sam da imam sina. Zatim me pitao kako se sin zove, a kad sam rekla Mladen i da će mu rođendan biti 6. listopada, kada će navršiti 32 godine, čovjek me upitao imam li i sina Gorana. Odgovorila sam potvrdno. Nastao je muk, nakon čega je taj čovjek kazao: ‘Gospođo, vaš sin Mladen je ubijen’. Ispao mi je mobitel iz ruke, izletjela sam na dvorište, rastrčala se, nisam znala gdje da udarim glavom od užasa”, vidno potresena za Jutarnji list rekla je Anica Kranjčec, majka pokojnog mladića kojega su nepoznati počinitelji, prema izvješću njemačke policije, tupim predmetom umlatili po glavi na smrt. Uzela je ponovno u ruke mobitel i pokušavala doznati još koju informaciju, ali s druge strane uslijedio je set novih pitanja, uz riječi utjehe.

“Policiju je zanimalo kad sam Mladena zadnji put čula. Zvao me dan nakon mog rođendana 27. srpnja, jer je pobrkao datume, a znao je i nazvati sa skrivenog broja pa kad bih imala propušten poziv, ne bih znala na koji broj uzvratiti. Pitali su me i jesam li radno aktivna ili u mirovini, odgovorila sam im da primam oko 150 eura jer sam bila jamac bivšem mužu pa mi na račun sjeda banka. Prevoditelj je sve to preveo na njemački i rekao mi, na moj vapaj što se dogodilo, da je Mladen upao u loše društvo. Nikada takvu nemoć nisam osjetila kao tog trenutka jer on ne bi ni mrava zgazio. Pa bio je na pragu života, kako se ono kaže. Tamo je našao djevojku s kojom se zaručio, barem mi je tako rekao. Neka Maria iz Slovačke i živjeli su zajedno, ali ju nikada nisam ni vidjela ni čula”, otkriva dalje Anica Kranjčec koja je posljednji put sina vidjela prije pet godina, kada se zaputio u Njemačku.

Na upit je li joj ikad pričao da ima problema u Njemačkoj ili da ga maltretiraju neki ljudi, kaže nam da nije, napominjući pritom da je Mladen bio vrlo šutljiv dečko koji o svojim problemima nije nikada puno govorio.

Kako bi se dopremilo Mladenovo tijelo iz Njemačke u Hrvatsku, u njegov Ivanić Grad, i tako pomoglo njegovoj majci da prebrodi taj novi financijski udar u najtežim trenucima života, prijatelji i poznanici obitelji Kranjčec organizirali su u lokalnom kafiću Alibi prikupljanje donacija. Nesebično su, otkrivaju nam, dolazili znani i neznani jer o Mladenu svi imaju samo riječi hvale.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79