MUP objavio kako su hapsili braću Hofman: “Privedeni zbog nasilničkog ponašanja i zlostavljanja i mučenja”

Braća Ljuban i Miljan Hofman Vidović, poznati po snimcima nedavnog upada u objekte po Modriči, uhapšeni su prije dva dana u jednom tržnom centru u Beogradu, a snimke hapšenja sada je objavio i MUP Srbije.

Oni su zatečeni u restoranu, gdje su ih specijalci u punoj opremi okružili i oborili. Vide se i prevrnute stolice, te pretresanje, i odvođenje s lisicama na rukama. Mediji su objavili da je s priveden i njihov advokat Goran Karadarević jer kod sebe nije imao legitimaciju, ali je ubrzo pušten.

Određeno im je zadržavanje 48 sati i, prema pisanju Nove.rs, danas bi trebali biti saslušani u prostorijama Prvog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu, nakon što su uhapšeni zbog povezanosti sa snimcima uznemirujuće sadržine.

 

Kako je saopćilo to tužilaštvo, nakon saslušanja će biće donesena odluka o podnošenju prijedloga za određivanje pritvora. Tokom postupka će tužilaštvo saslušati oštećene i svjedoke, te prikupiti i ostale dokaze radi pravilnog utvrđivanja činjeničnog stanja i pravne kvalifikacije.

Oni su uhapšeni u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom u Beogradu, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivična djela nasilničko ponašanje i zlostavljanje i mučenje.

Ljuban Vidović Hofman sa grupom momaka nedavno je upao u jedan ugostiteljski objekat u Modriči. On je prijetio konobaru tražeći navodno gazdu objekta. U jednom trenutku Hofman je kazao da je “Tupešin kum”.

 

Nakon toga pojavili su se snimci na kojem maltretiraju ugostitelja, zatim dostavljača u Srbiji.

Portal Nova.rs danas je objavio da su se na društvenim mrežama pojavili novi snimci gdje, prema navodima, predvode huligane na kontramitingu Aleksandra Vučića, predsjendika Srbije, u aprilu ove godine, a na drugom kako sjede u jednom luskuznom lokalu sa sekretarom u Vladi Srbije Novakom Nedićem.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79