Murat Mulaosmanović: Jasmin je bio kulturan momak, trebao je uskoro da se ženi

Murat Mulaosmanović vlasnik je kuće u Barskoj ulici na Otesu u kojoj je smješten „Caffe bar Nelly“ kojeg drži brat Jasmina Berovića kojeg su sinoć ubili migranti. Dvojicu braće odlično je poznavao i kaže da u objektu nikada nije bilo nijednog incidenta.

– To je bio jako fin momak, miran, pristojan kulturan, tu je dolazio s društvom koje je zaista za primjer. Trebao je uskoro da se ženi, imao je djevojku i zaista ne mogu da shvatim da se to njemu desilo, pored tolikih koji krše zakon. Koliko znam četiri uboda je imao – kazao je Mulaosmanović za „Avaz“.

Poznanici govore da Jasmin ne bi ni mrava zgazio: Ovo je 36-godišnjak koji je ubijen u krvavom obračunu sa migrantima

Migranti htjeli silom da uđu

Ispričao nam je da je i njega policija sinoć ispitivala, ali i migranta koji kod Murata Mulaosmanovića već živi godinama. U prvi mah je mislio da je u pitanju bila samo tučnjava, ali je poslije saznao od policije da je ubijen čovjek.

Vlasnik kuće je rekao kako je za sve saznao iz medija, te da mu je supruga javila da je došlo do ubistva i da je to momak, brat od momka koji iznajmljuje prostor.

– Nikad se ovdje nije dešavalo da se neko posvadi s nekim, a kamoli da se potukao. Ti migranti su došli uvečer oko 22 sata, a gazda kafane nije htio da ih primi zbog policijskog sata, međutim oni su htjeli nasilno da uđu i došlo je do tučnjave. To su migranti koji nikad ranije ovdje nisu ušli. Policija je dolazila i kod mene. Jedan migrant kod mene stanuje duži niz godina, njega su ispitivali i mene su ispitivali, iza toga uzeli su moj telefon i otišli. Vidio sam uviđaj i tamo kako neko leži pokriven- ispričao nam je Mulaosmanović.

 

Otac došao na lice mjesta

Dodao je da je jutros mladićevom ocu izjavio saučešće.

– Izjavio sam jutros saučešće porodici. Otac mu je stigao iz Albanije, vozio je šleper i kad je čuo šta se desilo došao je jutros ovdje u Otes. Jedna velika tragedija se desila. Nije mi jasno da se migrantima dozvolilo da nose noževe. Ne mogu da kažem da svi takvi, ali to je neprihvatljivo da se desi. Mi nismo vjerovali kada su u Bihaću javljali da migranti napadaju građane- konstatuje Mulaosmanović.

Jutro nakon ubistva u sarajevskom naselju Otes: Građani ogorčeni, prepričavaju detalje obračuna

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79