Na društvenim mrežama pozivaju na likvidaciju predsjednika SDP-a i NiP-a. Čeka se reakcija SIPA-e

Lider Naroda i Pravde Elmedin Konaković podijelio je na svom Facebook profilu zastrašujuće prijetnje koje pišu anonimne osobe. Naime, preko društvenih mreža i portala poziva se na likvidaciju njega i Nermina Nikšića, lidera SDP-a, a sve zbog navodne izdaje BiH.

Konaković je objavio prijetnje koje stižu sa foruma portala Klix.ba, usijale su se društvene mreže.

Uvidom u priloženi komentar na jednom od najpoznatijih BH portala može se zaključiti da neko pokušava pozvati učesnike protesta koji bi danas trebao biti održan pred zgradom OHR-a u Sarajevu na likvidaciju odnosno ubistvo Ministra vanjskih poslova BiH gospodina Elemdina Konakovića i Predsjednika SDP-a BiH gospodina Nermina Nikšića budućeg Premijera FBIH.

Treba napomenuti da je Konaković javno izjavio da još uvijek nosi vatreno oružje sa sobom  jer se ne osjeća sigurno. Na redu su policijske službe koje trebaju raditi svoj posao piše Crna-Hronika.

Ovo su samo neki od komentara koji su napisani ispod objave Elmedina Konakovića.

“Bolesnici nadamo se da ce institucije i sigurnosne agencije raditi svoj posao. Ovo je posljedica i nuspojava kao rezultat motivacije koju širi Jasmin Mulahusić iz Luksemburga. Ovo je rezultat njegovog rada…”

“Kakvi bolesnici i fanatici. Ovim bi se pod hitno trebale pozabaviti domaće i međunarodne sigurnosne službe.”

” Vrijeme je da neko povede računa i o online svijetu bez kojeg niko ne provede ni dana.”

“Ovo je strašno. U zemlji sa toliko oboljelih od PTSPa mora postojati zakonski okvir koji ce regulisati internet nasilje/prijetnje. U Americi se za prijetnju ubistvom bilo kojeg izabranog zvanicnika ide na robiju 5 godina.”

 

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79