Nakon što je biznismen iz Njujorka brutalno pretučen: Vještak potvrdio da je u kesici bilo brašno

Biznismen E. Š. (47) s adresom u Njujorku, a čiji je identitet poznat redakciji, nakon što je pretučen u podrumu Policijske stanice u Bugojnu, najavio je podnošenje krivičnih prijava protiv policajaca koji su ga zlostavljali i podmetnuli mu kesicu sa 71 gramom bijelog praha za koji je vještačenjem utvrđeno da se radi o brašnu.

Nema osnova

Prema izvještaju postupajućeg tužioca koji je 7. februara ove godine dostavljen Općinskom sudu u Bugojnu, a u čijem posjedu je naša redakcija, obustavlja se istraga protiv E. Š., jer ne postoji osnov sumnje da je počinio krivično djelo.

Dokument koji je Tužilaštvo poslalo SuduFOTO: FAKSIMIL

– U postupku istrage protiv E. Š. zbog krivičnog djela neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, prema naredbi Tužilaštva od 4. februara, naređeno je hemijsko vještačenje bijele praškaste materije koja asocira na drogu, a koja je bila u plavkastoj vrećici. Vještačenje je povjereno Centru za forenzička ispitivanja, istraživanja i vještačenja, a po hitnom postupku dostavljeno je pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova Srednjobosanskog kantona u Travniku. Postupajuća vještakinja Iva Trezner obavijestila je 6. februara u 13.55 sati Tužilaštvo da dostavljeni materijal ne sadrži psihoaktivne supstance – pojašnjeno je u dokumentu koji je proslijeđen Sudu.

E. Š. uhapšen je 3. februara u 1.20 sati u kafiću u Bugojnu dok je sa suprugom i prijateljima slavio otvorenje novog proizvodnog pogona.

Preživio torturu

– Moji advokati već rade na tužbama i prijavama. Želim pravdu. Cijelu noć su me tukli. Izgubio sam svijest i nisam reagirao, mislili su da sam umro od batina. Tada su se uspaničili i podmetnuli mi kesicu sa prahom. Od mene su pokušali napraviti kriminalca. Ovo radim da sačuvam obraz, zbog porodice, prijatelja i poslovnih partnera – kazao nam je E. Š. u telefonskom razgovoru.

Teške povrede

Kako kaže E. Š., koji je otac petero djece, tek je u jutarnjim satima odveden ljekaru, koji je u ozljednom listu konstatirao krvne podljeve i hematome po licu, glavi, rukama, ramenima i nogama.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79