Napad ispred ambasade Izraela u Beogradu: Policajac ranjen, napadač likvidiran

Foto: RTS

Danas oko 11 sati, ispred ambasade Izraela u Beogradu, došlo je do napada u kojem je pripadnik žandarmerije zadobio teške tjelesne povrede.

Kako prenosi Informer, napadač je prišao kućici gdje je bio čuvar ambasade i ispalio hitac iz samostrijela, pogodivši policajskog službenika u vrat.

Pripadnik žandarmerije, identifikovan kao M.J. (34), uspio je da izvadi oružje i puca u napadača, koji je od posljedica ranjavanja preminuo.

Policajac je prevezen u Urgentni centar u svjesnom stanju, gdje će mu biti izvršena operacija vađenja strijele iz vrata.

Potpredsjednik Vlade Srbije i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je da je identitet napadača još uvijek nepoznat, ali se radi na njegovom utvrđivanju.

“Sve okolnosti napada i mogući motivi se ispituju,” izjavio je ministar Dačić.

Ovaj incident izazvao je veliku pažnju javnosti, a istražni organi intenzivno rade na rasvjetljavanju svih detalja ovog napada.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79