Neredi na Kosovu: Čuli se pucnjevi, oglasila se policija

Kosovska policija potvrdila je da se na nekim lokacijama čuju pucnji, te da su neki od njih usmjereni prema policijskim jedinicama, ali da na sreću nema povređenih.

I premijer Kosova Aljbin Kurti navodi da se čuju pucnjevi iz oružja.

“Prije nego što je počelo naše izdavanje ulazno-izlaznih dokumenata na graničnim prelazima sa Srbijom, ilegalne srpske strukture na sjeveru počele su da blokiraju puteve i pucaju iz oružja. Njima su prethodile izjave, sastanci i skupovi straha i pretnji u Beogradu. Tamo su planirane i podsticane ove agresivne akcije koje se danas dešavaju. Vučić i Petković su glavni odgovorni za nerede”, napisao je Kurti na Facebooku.

Prema dosadašnjim zvaničnim informacijama, nastavljaju se blokade puteva na više razlicitih lokacija na sjeveru Mitrovice u pravcu dva granična prelaza Jarinje i Brnjak, koji su zatvoreni za saobraćaj, saopćeno je iz Kosovske policije, a prenosi N1.

“Za sada nema zvaničnih informacija o bilo kakvim povredama građana ili policijskih službenika, stoga pozivamo i apelujemo na sve medije i gradjane da ne nasedaju na informativno-lazne vesti, koje imaju tendenciju da destabilizuju situaciju i stvaraju paniku.

Policija Kosova nastavlja svoje obaveze prema policijskim jedinicama, u obezbeđivanju bezbjednosti za sve građane bez razlike, u interesu održavanja reda i javne bezbjednosti”, kažu iz policije.

“Pozivajući se na dosadašnje zvanične informacije, nastavljaju se blokade puteva na nekoliko različitih lokacija na sjeveru Mitrovice u pravcu dva granična prijelaza Jarinje i Bernjak, koji su zatvoreni za saobraćaj.

Za sada nema zvaničnih informacija o povrijeđenim građanima ili policijskim službenicima, stoga pozivamo i apelujemo na sve medije i građane da ne nasjedaju na lažne vijesti koje destabilizuju situaciju i stvaraju paniku.

Policija Kosova nastavlja svoje angažovanje sa policijskim jedinicama, u obezbjeđivanju bezbijednosti za sve građane bez razlike, u interesu održavanja reda i javne bezbjednosti”, poručuju iz Kosovske policije.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79