Nešić: Ramo je Tiktoker, Drina ne može biti granica

U posljednje vrijeme, ime federalnog ministra unutrašnjih poslova Rame Isaka postalo je sve prisutnije u javnostu Bosne i Hercegovine, posebno zbog njegovih aktivnosti na društvenim mrežama, prije svega na platformi TikTok.

Njegova popularnost, kako tvrde neki, proizilazi iz sposobnosti da prenese poruke koje rezonuju sa mladim generacijama, koristeći modernu tehnologiju i društvene medije kao platformu za svoje ideje.

Međutim, izjave Rame Isaka nisu prošle neprimijećeno ni među političkim liderima.

Nenad Nešić, ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine, nedavno je kritikovao Isakove izjave kao pokušaj podizanja političke popularnosti i podrške unutar bošnjačkog naroda.

– Ima jedan čovjek po imenu Ramo Isak, koga ja nazivam Ramo TikTok, koji daje bombastične izjave u želji da podigne svoju političku popularnost, a koje su prihvaćene u određenim krugovima bošnjačkog naroda. Međutim, važno je naglasiti da od toga nema ništa, jer gospodin Ramo nema ovlaštenja niti nadležnosti da hapsi predsjednika Republike Srpske, niti će mu Srbi to dozvoliti, kazao je Nešić.

Uz sve to, Nešić dodaje: “Republika Srpska je nastala kao težnja srpskog naroda da opstane. To je naše istorijsko pravo na slobodu koje smo krvlju platili.”

Kako će se dalje razvijati komunikacija, ostaje da se vidi u narednim danima.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79