Nešić reagovao na Izetbegovićeve izjave: Bakir je loš čovjek i nikakav vjernik i državnik!

Napadi lidera SDA Bakira Izetbegovića na Srpsku pravoslavnu crkvu i njegovi komentari povodom ustoličenja mitropolita crnogorsko-primorskog Jaonikija pokazuju samo da je Izetbegović loš čovjek i nikakav vjernik i državnik, ocijenio je predsjednik DNS Nenad Nešić povodom Izetbegovićeve izjave da se ”SPC skoro dva vijeka miješa u politiku, ali da je jači procrnogorski refleks”.

”Da je istinski vjernik, Izetbegović sebi nikada ne bi dopustio da komentariše druge vjerske zajednice a posebno ih ne bi pominjao u neistinitom i lošem kontekstu. Da je istinski vjernik i državnik, makar bi poštovao vjerska osjećanja više od milion Srba koji žive u BiH! Da li bi kao vjernik, pitam Izetbegovića, podržao zabranu nekom muslimanskom vjerodostojniku da izvrši vjerski obred u nekoj džamiji u Crnoj Gori ili nekoj drugoj državi?”, istakao je Nešić.

Da je Izetbegović istinski državnik i da vodi brigu o bošnjačkom narodu, kaže on, nikada ne bi davao ovakve izjave.

Izetbegović: Nije dobro kada se vjerske zajednice miješaju u politiku, a SPC to radi već dva vijeka

”Takvim izjavama produbljuje jazove u BiH, sije mržnju i nepovjerenje. Takođe, i narušava solidne odnose sa Crnom Gorom koja je većinski pravoslavna država. Izgleda de je odlučio da Bošnjake u BiH posvađa sa svim komšijama i da žive u getu”, smatra predsjednik DNS.

Predsjednik DNS Nenad Nešić posebno naglašava da takvi komentari ne govore o SPC, nego o Izetbegoviću.

”Reći tako nešto je krajnje neprimjereno posebno nakon divnog obraćanja u Podgorici NJegove svetosti Patrijarha srpskog gospodina Porfirija, a u tom obraćanju je po ko zna koji put Bošnjake nazvao `našom braćom` i pozvao na mir, razumijevanje i ljubav među svima. Vjerujem da se svi čestiti Bošnjaci, iskreni vjernici, nakon svega, stide Bakira kojem je samo do guranja prsta u oko drugih i ništa mu nije sveto”, zaključio je Nešić.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79