Nikšić: Sarajevska čaršija bruji da će Ajnadžić dobiti poziciju savjetnika u NLB banci

Damir Nikšić, samostalni zastupnik u Skupštini Kantona Sarajevo, večeras je na Facebooku upozorio javnost na moguću “trgovinu uticajem” Nedžada Ajnadžića.

Kaže da “sarajevskom čaršijom” kruže priče kako će Nedžad Ajnadžić dobiti poziciju savjetnika u NLB banci.

Njegovu objavu prenosimo u cjelosti.

Ne znam da li je tačno da će Ajnadžić dobiti poziciju savjetnika u NLB banci, ali sarajevska čaršija bruji o tome. 

Ko zna koliko veze to ima sa poslovnim prostorima, potkrovljem i parkićem sa sada već bivšim brezama koje je uskoro bivši generalni načelnik (p)otpisao da NLB radi šta želi protiv volje stanara. 

“Sarajevo zna biti hirovito”, kako reče onaj koji je Opštinu Centar ocijenio “opštinom koja vrijedi kao deset drugih” nakon pobjede združenog SDA i SBB kandidata Ajnadžića. Ostaje da se vidi. 

Da ne zaboravim: NLB, za neupućene, NIJE ona banka iz druge države koja je devedesetih opljačkala deviznu štednju građana BiH koji ni do dan-danas nisu zadovoljili pravdu. (Sve ih je manje svake godine, jer su ostarili i umiru, a nije da im je BH država bogznakako pritekla u (pravnu) pomoć i tražila odštetu, obzirom da je i to neka vrsta agresije na imovinu građana od strane druge države.) Doduše logo, boja i naziv banke su skoro pa identični, ali se radi o “posve drugoj priči”, kako su me nezvanično informisali njeni službenici u prolazu na ulici. 

Ako Ajnadžić fakat pređe da radi tamo, nakon što je ovo sve potpisao, kako se taj “transfer” ono zove…? Pravnim jezikom. Pomozite mi reći… Jel’ ono bi “trgovina uticajem”? 

Jel’ to onda automatski znači da je, po onoj “za korupciju je potrebno dvoje”, dokaz da je NLB direktno umiješana u korupciju osvanuo onog jutra kada Ajnadžić osvane na njihovom platnom spisku? 

Ne znam. Samo pitam ove koji znaju i koji se pitaju, pošto se raja ništa ne pita.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79