Novi detalji akcije „Memori“: Mirza Mešković prijavio oca, a priznao da je uzimao novac!

Novi detalji akcije „Memori“: Mirza Mešković prijavio oca, a priznao da je uzimao novac!


Dok Tužilaštvo Kantona Sarajevo nastavlja istragu koja se odnosi na zloupotrebu položaja u predmetu „Memori“, zbog čega je uhapšen i pritvoren Jasmin Mešković, predsjednik Saveza logoraša BiH, polako izlaze na vidjelo novi šokantni detalji!

Duple karte

Riječ je o predmetu u kojem je Mirza Mešković prijavio svog oca Jasmina da je štampao i naplaćivao duple karte za muzeje genocida u Sarajevu i Mostaru, a novac uzimao sebi, od čega je u jednom mjesecu dobio i 10.000 KM.

Afera “Memori”: Sin od oca tražio 5.600 maraka!

S druge strane, Meškovićeva odbrana, što dokazuje i SMS prepiska, tvrdi da je Mirza ucjenjivao oca i od njega tražio novac, od čega je iznos od 5.600 KM, „kako ne bi išao u policiju“.

Dok je Jasmin Mešković zajedno s uposlenicom Senadom Nožić u pritvoru, Mirza je na slobodi. Za to vrijeme uredno obavlja svoj posao u Muzeju, iako je, kako tvrdi advokat Damir Alagić, priznao počinjenje krivičnog djela, ali nikad nije dobio imunitet od krivične odgovornosti.

Navodi se to u rješenju žalbe na odluku Općinskog suda u Sarajevu o određivanju pritvora.

Alagić tvrdi da se, analizom iskaza navedenog svjedoka, postavlja logično pitanje na osnovu čega je Mirza Mešković dobio status svjedoka, jer u svom iskazu datom Tužilaštvu KS 10. juna nedvojbeno priznaje počinjenje krivičnog djela za koje se terete osumnjičeni.

U svom iskazu Mirza Mešković navodi: „Ja sam otišao u tu štampariju, ne znam kako se ona tačno zove, nalazi se blizu Drvenija mosta, i tu sam preuzeo 1.000 karata s cijenom od osam KM i 1.000 karata s cijenom od 10 KM. Ja sam te karte prodavao zajedno s regularnim kartama i novac od prodaje ovih nelegalnih karata, kako sam već rekao, ja sam zadržao za sebe“ – istakao je Mirza, što je potvrdio i Alagić.

Lažne optužbe

Nadalje, Alagić tvrdi da je Mirza Mešković iskonstruirani svjedok koji je, da bi prikrio krivična djela koja je on počinio, iznio niz lažnih i nepotkrijepljenih optužbi prema osumnjičenima i da je prijavljen zbog prijetnji po život.

Pokušao uvući majku

U žalbi je navedeno da je Mirza, u svom iskazu koji je dao Tužilaštvu u pogledu provođenja posebnih istražnih radnji, dao i broj telefona svoje majke, koja je teško bolesna.

On je na taj način, tvrdi Alagić, pokušavao i nju uvući u inkriminaciju koju je on počinio.

Navodi se da je Mirza Mešković, kada je uzimao novac, okretao nadzorne kamere kako to ne bi bilo zadokumentirano, prenosi Avaz.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima!

Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija