Novi načelnik Kaknja krenuo odlučno: Nema dangubljenja na poslu ni “sijela” uz kafu

Načelnik Općine Kakanj Mirnes Bajtarević donio je niz naredbi i uputa za općinske službenike u cilju poboljšanja radne discipline i efikasnosti rada.

Kako je navedeno u saopćenju koje je objavljeno na Facebooku, nema dangubljenja na poslu, a građani moraju biti na prvom mjestu

Negativni komentari

Građane je pozvao da napišu i negativne i pozitivne primjere susretljivosti i ponašanja općinskih službenika.

Načelnik Bajtarević od prvog dana stupanja na dužnost svakodnevno insistira na stalnom poboljšanju svih aspekata kvaliteta usluga koje se pružaju građanima. Unutar zgrade Općine, zabranjena je svaka vrsta nepotrebnog okupljanja službenika i bilo kakva vrsta “sijela” uz kafu.

Pušenje je zabranjeno u svim prostorijama Općine, a za tu svrhu određeni su vanjski prostori (terase), uz obavezu da zadržavanja budu kraća i u razumnom broju i da ne narušavaju dinamiku rada – navedeno je na Facebook stranice Općine Kakanj.

Kafa iz BiH

Kafa i ostali bezalkoholni napici koje kupuje Općina Kakanj služe se na sastancima i sličnim situacijama kada dolaze gosti, a općinski službenici u vrijeme pauze za kafu koriste instalirane automate za tople i hladne napitke na komercijalnoj osnovi.

– Kafa i napici koji se nabavljuju i plaćaju budžetskim sredstvima Općine Kakanj moraju biti proizvedeni u Bosni i Hercegovini – piše na kraju naredbe načelnika Bajtarevića.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79