Obistinile se slutnje Zeničanina Harisa Bjeloglavića: Zaražen sam

Vijest da je koronavirus ušao u Kantonalnu bolnicu Zenica izazvala je opravdanu zabrinutost brojnih građana u Zeničko-dobojskom kantonu (ZDK), a posebno svih onih koji su proteklih dana bili hospitalizirani u zeničkoj bolnici.

Aktivirana VIBER grupa o aktuelnostima vezanih za koronavirus Covid-19

Međutim, pored njih mnoštvo je građana Zenice koji su boravili u klinici u Tuzli, gdje je i zabilježen slučaj infekcije tamošnje medicinske sestre, u prilog čemu govori podatak da je danas zabilježeno sedam slučajeva infekcije u Zenici koji su povezani upravo s Centrom za srce u Tuzli.

Haris Bjeloglavić bio u kontaktu s medicinskom sestrom iz Tuzle: Bojim se da nisam zarazio porodicu

Među njima je i Haris Bjeloglavić, koji je bio u direktnom kontaktu sa zaraženom medicinskom sestrom, a njegova bojazan bila je još veća nakon što je dobio groznicu.

Obavijestio je nadležne o simptomima, a jučer mu je uzet bris i poslan na testiranje. Danas je dobio potvrdu da je pozitivan na koronavirus. O tome kako se osjeća nakon potvrde da je inficiran koronavirusom, Bjeloglavić je govorio za “Avaz”.
Šok i nevjerica

– Šok! Nevjerica. Doslovno. Sve vrijeme sam se potajno nadao da će nalaz biti negativan. S obzirom na to da sam operisan i da imam određen način ishrane i terapiju, odbio sam ići u izolatorij Kantonalne bolnice Zenica. Od te bolnice imam traume. Rekao sam da me stave u bilo koji drugi izolatorij, prihvatit ću, u bolnicu ne želim da idem – priča nam Bjeloglavić.

Ističe da mu sve ovo teško pada, ali i da sada mnogo strahuje za svoju porodicu s kojom je bio u kontaktu dok nije znao da je zaražen.

– Simptomi su se prvo javili meni, a potom i supruzi. Najviše me strah što sam bio u kontaktu s roditeljima. Niko da se zapita šta je s mojom porodicom?! Garantujem da su i oni zaraženi, a niko ne pomišlja da ih testira. Samo preporuka da ostanu u kući – govori on.
Sedam novih slučajeva

Iako nije mogao ni slutiti da će biti zaražen koronavirusom i da je još u šoku, na kraju razgovora kaže da, ipak, vjeruje u bolje sutra.

– Iskreno, nadam se da će ovo proći i da će se pozitivno završiti za sve nas. I da ćemo se uskoro vratit normalnim životima – zaključuje Bjeloglavić.

Podsjetimo, u Kliničkom centru u Sarajevu potvrđeno je sedam novih slučajeva infekcije koronavirusom u Zenici.

Kako su pojasnili iz Kriznog štaba Zeničko-dobojskog kantona (ZDK), infekcija je potvrđena kod dva pacijenta koji su otpušteni iz Centra za srce u Tuzli te kod pet osoba koje su u rodbinskoj vezi s inficiranim pacijentom koji je prošle sedmice hospitaliziran u Kantonalnoj bolnici Zenica, a koji je, također, boravio u klinici u Tuzli, prenosi Avaz.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima!

Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79