Obnova rasvjete na Vrelu Bosne: Prostor oživljen novim sjajem

Vrelo Bosne, dragulj prirode koji privlači posjetitelje iz cijelog svijeta, sada blista u novom ruhu zahvaljujući nedavnoj sanaciji javne rasvjete.

Ova oaza prirode, koja se smjestila u srcu Sarajeva, dobila je osvježenje koje će omogućiti posjetiteljima da uživaju u njenoj ljepoti i u večernjim satima.

Proteklih dana, kroz suradnju KJU za zaštićena prirodna područja Sarajevo, Općine Ilidža, Ministarstva komunalne privrede, infrastrukture, prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša, te Zavoda za izgradnju Kantona Sarajevo, realizirana je sanacija javne rasvjete na ovom spomeniku prirode.

Rezultat te suradnje je stvaranje sigurnijeg okruženja za posjetitelje, sada i u kasnim satima.

Naglasak je stavljen na prilagođavanje jačine i boje svjetlosti okolini, kako bi se osiguralo da nova rasvjeta ne narušava prirodni ambijent. Osim što pruža bolje osvjetljenje, nova rasvjeta je energetski efikasnija, što doprinosi očuvanju prirodnog okruženja.

Ova inicijativa nije samo obnova rasvjete; planira se i dodatno osiguranje prostora videonadzorom, što će dodatno povećati osjećaj sigurnosti za sve posjetitelje Vrela Bosne.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79