Od koronavirusa preminuo medicinar Hitne pomoći: Imao je najtežu kliničku sliku do sada viđenu

U izolatoriju Podhrastvi sinoć je preminuo uposlenik Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Sarajevo Džebrail Šišić.

– Noćas je umro medicinski radnik, koji je 1966. godište, s možda najtežom slikom koju smo do sada vidjeli. Bio je potpuno zdrav, bavio se sportom. Imamo još jednog skoro pa identičnog pacijenta teške kliničke slike, kazala je generalna direktorica KCUS-a Sebija Izetbegović za Radiosarajevo.

Sarajevo: Umro medicinar Hitne pomoći Džebrail Šišić koji je bio zaražen koronavirusom

Šišić se danima borio s koronavirusom, a o njegovoj borbi pisao je i sarajevski imam Muhamed ef. Velić.

Šišiću su prije dva dana amputirali jednu nogu zbog tromboze, a bila je upitna i druga.

Tarik Trbić bivši glasnogovornik FK Sarajevo i veliki prijatelj preminulog Šišića na svom Facebook profilu oprostio se od njega.

– 2014. godina bila je najgora u mom životu. Doživio sam tešku povredu i čitav život mi se okrenuo u jednom trenutku. Zahvaljujući između ostalom i ovom čovjeku, danas uprkos svemu što se desilo mogu hodati i čvrsto stojim na svoje dvije noge. Jutros me zadesila vijest da je naš Džebrail izgubio bitku sa bolešću i da je preselio na drugi, ljepši svijet. Šile hvala za pomoć koju si mi pružio, kada mi je bilo napotrebnije. Nikada ti to neću zaboraviti! Molim uzvišenog da ti podari lijep Dženet, a porodici sabur, napisao je on.

Brojni prijatelji opraštaju se od Šišića na društvenim mrežama, u nevjerici da se to desilo.

Nažalost Šišić je izgubio životnu bitku, a iza njega su ostala dva sina i supruga Merima Šišić, inače šefica Urgentnog centra u Općoj bolnici “Prim. dr. Abdulah Nakaš” prenosi Oslobođenje.

Prof. dr. Sebija Izetbegović: Bojim se povratka naših građana s mora

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79