Odlučeno koliko će koji kanton dobiti od 200 miliona KM od MMF-a

Vlada Federacije BiH danas je donijela odluku kojom je utvrdila koliko će kojem kantonu biti raspodijeljeno ukupno 200 miliona KM sredstava iz aranžmana Međunarodnog monetarnog fonda.

Radi se o novcu koji je utvrđen budžetom FBiH za ovu godinu, a namijenjena su za pomoć budžetima kantona za provođenje strukturalnih reformi, za prevladavanje socijalnih, ekonomskih i zdravstvenih posljedica pandemije COVID-19 i za infrastrukturne projekte.

Tako je od ukupnog iznosa od 200 miliona KM, Unsko-sanskom kantonu dodijeljeno oko 23,9 miliona KM, Posavskom oko 7,6 miliona KM, Tuzlanskom oko 38,9 miliona KM, Zeničko-dobojskom oko 31,8 miliona KM, zatim Bosansko-podrinjskom oko 4,1 milion KM, Srednjobosanskom oko 22,2 miliona KM, Hercegovačko-neretvanskom oko 19,4 miliona KM, te Zapadnohercegovačkom 8,3 miliona KM, Kantonu Sarajevo 36,1 milion KM i Livanjskom kantonu 7,3 miliona KM.

– Federalna vlada će dodijeljena sredstva doznačiti na depozitne račune budžeta kantona, koji su dužni izvještaje o njihovom utrošku dostaviti Federalnom ministarstvu finansija najkasnije do 31. decembra 2022. godine – saopćeno je iz Vlade FBiH.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79