Oglasila se majka djevojčice za CH: “Ne mogu obrisati ono što je mom djetetu učinio, niti to neko može platiti”

Krivično vijeće Osnovnog suda u Banjoj Luci u krivičnom postupku protiv optuženog I.M. dana 08.07.2022. godine donijelo je rješenje kojim se produžava pritvor određen rješenjem ovog suda od 12.07.2021. godine piše Crna-Hronika.

Produžen pritvor dedi pedofilu iz Kaknja: Optužen je za obljubu djevojčice u Banjoj Luci

Kako je optužnica potvrđena dana 30.06.2022.godine, pritvor po ovom rješenju može trajati do izricanja prvostepene presude, a najduže godinu dana i šest mjeseci, počev od dana potvrđivanja optužnice, uz kontrolu opravdanosti po isteku svaka dva mjeseca od dana donošenja posljednjeg rješenja o pritvoru.

Ako za vrijeme na koje je pritvor određen ne bude izrečena prvostepena presuda, pritvor će se ukinuti i optuženi pustiti na slobodu.

“Nije ovo zaslužio niko, a ja sada znam da je borba koja je trajala 1,5 godinu vrijedila. Vjerujem da će i institucije sada postupiti ispravno i da će on i svi koji su pomogli ovom monstrumu biti kažnjeni.

Ne želim nikakve pravnike niti odštete, neka ih država uzme sebi. Moja duša je sada mirna iako ja ne mogu obrisati ono što je mom djetetu učinio, niti to neko može platiti. Ali znam da je moje neodustajanje od pravde dovelo do toga da ono što je radio cijeli život -ne učini više nikome. Sretna sam i zahvalna sudu jer znam da je sada spriječen da priđe bilo kom djetetu.” – izjavila je majka za portal Crna-Hronika.

Pedofil iz BiH u bijegu: Majka čije je dijete zlostavljao ispričala šokantne detalje

Kakanjac Ivica Mišković, koji je duže vrijeme bio u bjekstvu, optužen je za obljubu djevojčice u Banjoj Luci. Ovo je potvrđeno u banjalučkom Okružnom tužilaštvu gdje navode da je za osumnjičenim 21. jula prošle godine bila raspisana potjernica i određen pritvor zbog bjekstva.

Seksualno zlostavljao unuku: Djed pedofil pobjegao u Hrvatsku

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79