Opasni momci pretukli policajce: Dobili kaznu da moraju platiti 2.000 KM

Foto: Ilustracija/CH

Osnovni sud Banja Luka osudio je D.Dž. i A.S. na novčane kazne od po 2.000 KM zbog napada na policajce koji se desio u junu 2019. godine.

Kako je saopćio ovaj sud, oboje su u aprilu ove godine priznali krivicu za djelo koje im se stavljalo na teret, te su kao saizvršioci kažnjeni pomenutim novčanim kaznama zbog napada na službeno lice u vršenju službene dužnosti.

U presudi je navedeno da se sve desilo 15. juna 2019. godine oko 4.30 sati , kada su dvojica pripadnika MUP-a RS-a, M.C. i B.M., zaustavili vozilo “toyota corolla” zbog nepropisne i riskantne vožnje, a kojim je upravljao prvoosumnjičeni D.Dž. dok se drugoosumnjičena A.S., nalazila na mjestu suvozača.

– Tek nakon drugog upozorenja policije, prvoosumnjičeni je ugasio motor i predao dokumenta. Drugi policajac B. M. prišao je drugoosumnjičenoj i od nje zahtijevao da mu preda dokumenta i izađe iz vozila, nakon čega mu se ona povišenim tonom obraća: “Šta hoćete? Znate li ko smo mi?” – navodi se u presudi.

Istaknuto je da ona nakon toga govori prvoosumnjičenom da idu odatle, a potom udara policajca B.M pesnicom u predjelu vrata, grudnog koša i lijeve ruke nanijevši mu tjelesne povrede.

Policajac je uspijeva savladati, ali se u fizički napad uključuje izrevoltirani D.Dž. koji pesnicom više puta udara drugog policajca M.C., a koji ga potom obara na asfalt i hapsi.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79