Otkrivena plantaža marihuane kod Bihaća: Vrijednost procijenjena na tri miliona KM

Otkrivena plantaža marihuane kod Bihaća: Vrijednost procijenjena na tri miliona KM


Pripadnici policije Unsko sanskog kantona otkrili su  na jednom poljoprivrednopm gazdinstvu nadomak Bihaća plantažu na kojoj je bilo zasađeno više od 3.000 komada stabljika marihuane, a akcija je izvedena u cilju sprečavanja i suzbijanja trgovine opojnim drogama, saopćeno je iz MUP-a USK.

Iz policije ističu kako su zaplijenjene stabljike izrazito visoke kvalitete čija je vrijednost procjenjena na oko tri miliona maraka.

Također, iz policije navode kako se radi o jednoj od najvećih provedenih akcija do sada na području Unsko sanskog kantona kada je riječ o sprečavanju i suzbijanju i trgovine narkotičkim sredstvima.

U akciji je sudjelovalo ukupno 30 policijskih službenika, te je pokazana potpuna opredjeljenost policije u borbi protiv pošasti narkomanije.

Inače, nakon pronalaska plantaže, po uputama i nadzorom dežurnog tužitelja Kantonalnog tužiteljstva USK obavljene su uviđajne radnje, te je sprovedena kriminalistička istraga na terenu.

“Na osnovu prikupljenih operativnih saznanja došlo se do saznanja o mogućim izvršiocima krivičnog djela i oni su lišeni slobode. Radi se o S.A. (48) i S.S. (45), iz Cazina i H.N. (41) iz Bijeljine, dok je četvrto lice trenutno nedostupno organima gonjenja i za njim je raspisana operativna potraga”, saopćili su iz policije.

Navode kako će nakon kompletiranja predmeta Kantonalnom tužiteljstvu USK protiv osumnjičenih lica biti dostavljen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija