Panteri pozovaju građane: Pomozimo napuštenim psima na vrućinama!

Organizacija za zaštitu životinja “Panter” pozovaju sve građane da u toku ljetnog perioda obrate dodatnu pažnju na pse i tako im pruže dovoljno vode.

Poštovani građani,

Organizacija Panter apelira na vašu humanost i solidarnost u ovim teškim ljetnim danima. Temperature rastu, a naši napušteni psi pate bez osnovnih sredstava za preživljavanje. Situacija je alarmantna, i svaki trenutak je dragocjen.

U ovim ekstremnim uvjetima, napuštenim psima prijeti ozbiljna opasnost od dehidracije i toplinskog udara. Na ulicama naših gradova mnogi psi traže hlad i kap vode koja im može spasiti život. Naša organizacija poziva sve građane da se uključe u akciju i pomognu ovim nevino ugroženim životima.

Što možete učiniti?

1. Postavite posudice s vodom: Ostavite posudice sa svježom vodom ispred svojih domova, u parkovima, na ulicama – bilo gdje gdje primijetite napuštene pse.

2. Povežite se s drugima: Podijelite ovu obavijest sa svojim susjedima, prijateljima i na društvenim mrežama. Što više ljudi sudjeluje, to će veća pomoć stići do naših četveronožnih prijatelja.

3. Obratite pažnju na znakove stresa: Ako primijetite psa koji je vidno iznuren ili dehidriran, obavijestite lokalne skloništa za životinje ili volontere.

Vaša pomoć može biti presudna. Ujedinimo se u humanosti i pokažimo da je naš grad mjesto gdje briga za sve njegove stanovnike, uključujući i one napuštene, nije samo ideal već stvarnost. Organizacija Panter vjeruje u vašu dobrotu i snagu zajedništva.

Budimo heroji ovih vrućih dana. Sipajte vodu, spasite život.

Vaša organizacija Panter

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79