Parkiraj gdje stigneš: Vozači tek asfaltiranu cestu shvatili kao besplatan parking

Stanovnici ulice kralja Petra Krešimira IV suočavaju se s rastućim problemom koji stvaraju vozači koji asfaltiranu cestu koriste kao besplatan parking. Nakon nedavnih radova na rekonstrukciji ove ulice, postavljanje novog asfalta privuklo je vozače koji su ga shvatili kao povoljno mjesto za parkiranje.

Radovi na rekonstrukciji još uvijek traju, ali već sada stanovnici ove ulice, kao i drugi građani koji tuda prolaze, svakodnevno se suočavaju s problemom sve većeg broja parkiranih automobila duž ceste.

Ogorčeni stanovnici osjećaju se zanemarenima jer, kako kažu, njihovi pozivi za pomoć policiji i Gradskoj upravi Grada Mostara nisu dali rezultate.

“Svakodnevno pozivamo policiju, obraćamo se Gradskoj upravi Grada Mostara, ali pomoć nam ne dolazi. Ne možemo proći do vlastitih domova, svi su gluhi kad treba pomoć malom čovjeku, a ne čovjeku s košuljom i kravatom”, istaknuli su stanovnici ove ulice za Bljesak.info.

Rekonstrukcija ulice već je stvorila značajne gužve u gradu svakodnevno, jer vozači sada moraju koristiti propisane obilaznice kako bi došli do bolnice. No, problemi ne prestaju samo u saobraćajnim gužvama; parkirani automobili dodatno ometaju prilaz stanovnicima svojim kućama.

Nedostatak jasnih informacija o trajanju radova dodatno otežava situaciju. Građanima nije poznat konačni rok završetka radova, što znači da će morati trpjeti posljedice “besplatnog parkiranja” i saobraćajnih zastoja sve dok se situacija ne riješi.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79